Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι ενόψει 3ου διεθνούς τουρνουά

To δυνατότερο τουρνουά

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενόψει του τρίτου διεθνούς τουρνουά βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στις αρχές Οκτωβρίου. Οι αγώνες συγκεκριμένα θα δοθούν από τις 2 έως τις 4 του μήνα και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις, καθώς οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα αγωνισθούν φέτος σε Champions League και Cev Cup.

Εκτός από τον Φοίνικα στη Σύρο θα βρεθεί ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Marek Dupnitsa και από την Ρουμανία η Explorabi Baia Mare.

Την αρχή έκανε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος είπε: "Φιλοξενούμε τον αθλητικό πρεσβευτή των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου. Στη Σύρο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα το τρίτο διεθνές τουρνουά βόλεϊ. Ενός τουρνουά που έχει γίνει πλέον θεσμός, έχει καθιερωθεί. Είμαστε χαρούμενοι γιατί βλέπουμε πως κάθε χρόνο οι ομάδες που έρχονται είναι ακόμη πιο δυνατές, πιο ισχυρές και μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου, αλλά και συγχρόνως να προβάλουμε το νησί της Σύρου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι εξίσου καλή όπως η προηγούμενες. Είμαι σίγουρος πως και φέτος ο Φοίνικας θα είναι ανταγωνιστικός τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο. Επίσης, η ομάδα θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά μεγάλες στιγμές. Ακόμη είναι γνωστό πως η Σύρος θα φιλοξενήσει το League Cup και η ομάδα του Φοίνικα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτό το τρόπαιο. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους Συριανούς, να έλθουν να παρακολουθήσουν από κοντά το διεθνές τουρνουά και το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι δεδομένο ότι όσοι αποφασίσουν να έλθουν θα παρακολουθήσουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τη νέα ομάδα του Φοίνικα. Μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας και να μην είναι έτοιμη αγωνιστικά, όμως είναι σίγουρο ότι θα δείξει κάποια από τα καλά της στοιχεία. Η ομάδα της Σύρου έχει την ανάγκη όλων, καθώς πρέπει οι φίλαθλοι του νησιού να σταθούν στο πλευρό της και να προσφέρουν ότι μπορούν. Ο Φοίνικας για να μπορέσει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο έχει την ανάγκη όλων τόσο ηθική όσο και οικονομική. Ο Φοίνικας διαφημίζει τη Σύρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη".

"Ο κόσμος της Σύρου πρέπει να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Αντώνης Ρούσσος είπε: "Εκ μέρους του Φοίνικα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και ιδιαιτέρως τον χορικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Γιάννη Μαργαρίτη, διότι η Περιφέρεια έχει αντιληφτεί το μέγεθος της προβολής της, από την ομάδα του Φοίνικα. Έτσι, έχει καθιερώσει αυτό το Διεθνές τουρνουά βόλεϊ, που δίνει την δυνατότητα στην περιφέρεια να προβληθεί σε όλη την Ευρώπη. Μπορούμε να πούμε πως το τουρνουά αυτό είναι το καλύτερο από τα προηγούμενα, διότι συμμετέχουν πιο δυνατές ομάδες και μεγάλης αξίας. Στη Σύρο θα έρθει ο νταμπλούχος Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ, επίσης θα πάρει μέρος η Marek Dupnitsa, η οποία για τέσσερα συνεχή χρόνια είναι πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και η Explorabi Baia Mare η οποία όπως και ο Φοίνικας θα αγωνισθεί στο Cev Cup. Το τουρνουά πιστεύουμε ότι θα στεφθεί με επιτυχία, καθώς έχει την εμπειρία από τη διοργάνωση μεγάλο εκδηλώσεων. Οι αγώνες αυτοί είναι μία ευκαιρία ο κόσμος να δει τη νέα ομάδα του Φοίνικα, Μιας ομάδας που πιστεύουμε πως και φέτος θα είναι από τους συλλόγους που θα πρωταγωνιστήσει. Η διοίκηση του Φοίνικα έκανε το καθήκον της και προσφέρει στους φίλους του νησιού μία ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους. Πλέον το μοντέλο της λειτουργίας της ομάδας έχει αλλάξει, πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθούμε στον έναν χρηματοδότη, πλέον όλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα του Φοίνικα. Αυτό μπορεί να γίνει με την απόκτηση μιας κάρτας διαρκείας και την όποια διαφήμιση μπορεί να βάλουν οι επιχειρηματίες.

"Δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου κ. Νίκολιτς μίλησε για το τουρνουά και την προετοιμασία της ομάδας "Η προετοιμασία της ομάδας έχει ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες και θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς ώστε να εμφανιστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερο στο τρίτο διεθνές τουρνουά. Πάντα υπάρχει μεγαλύτερη φιλοδοξία όσον αφορά το αποτέλεσμα και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

"Ο κόσμος θα πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να δείξει την αγάπη του στην ομάδα"

Τέλος τον λόγο πήρε ο "Συριανός" πλέον Τόμισλαβ Ντόγκιτς, όπου και μίλησε Ελληνικά: "Θα δώσουμε τρεις δύσκολους αγώνες στο τουρνουά και πιστεύω πως οι φίλαθλοι για έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια και να δείξουν για ακόμη μια φορά την αγάπη τους στην ομάδα".