Πλούσια αθλητική χρονιά για τα σχολεία

Μια ιδιαίτερα δραστήρια από άποψη αθλητικών δραστηριοτήτων υπήρξε η φετινή σχολική χρονιά για το νομό μας. Οι Σχολικοί Αγώνες των Λυκείων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στην πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση και ποδόσφαιρο με συμμετοχή των σχολείων στην Α΄φάση εντός νομού και στη Β΄ φάση στον Πειραιά με τις πρωταθλήτριες ομάδες. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επιτυχία του ΕΠΑΛ Σύρου, το οποίο με την ομάδα των αγοριών στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης κατέκτησε την Τρίτη θέση πανελλαδικά.

Παράλληλα πολλοί μαθητές/τριες και από τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης συμμετείχαν στους Αγώνες ΑθλοΠαιδείας που διοργανώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων με την εποπτεία της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων σε πολλά νησιά. Έχοντας σαν πρώτο στόχο τη συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις που θα αποτελούν το επιστέγασμα των όσων διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ενώ παράλληλα θα αποτελούν το έναυσμα για περισσότερη ενασχόλησή τους με την άσκηση και τον αθλητισμό, κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 πραγματοποιήθηκαν 46 αγώνες ΑθλοΠαιδείας στην Κύθνο, Φολέγανδρο, Σαντορίνη, Πάρο, Τήνο, Μύκονο, Άνδρο και Σύρο. Πάνω από 2.000 αγόρια και κορίτσια έπαιξαν μπάσκετ ,βόλεϋ, ποδόσφαιρο, χάντμπωλ, πινγκ πονγκ ή πήραν μέρος σε αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Ευχαριστούμε πολύ την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αθλητικούς φορείς, τα κέντρα υγείας και τους γιατρούς για τη συνεργασία τους στα θέματα παραχώρησης αθλητικών χώρων και ιατρικής κάλυψης των αγώνων. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 των σχολείων, που με την ενεργή συμμετοχή τους συνέβαλαν καταλυτικά στην υλοποίηση των προαναφερόμενων διοργανώσεων.

Ετικέτες: