Ο διάσημος παραγωγός ντοκιμαντέρ N. Marven στην Άνδρο

Την Άνδρο επισκέφθηκε από 11 ως 13 Σεπτεμβρίου 2014 ο δημοσιογράφος Nigel Marven. Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους παραγωγούς και παρουσιαστές τηλεοπτικών ντοκυμαντερ για την φύση.

 

Ο κ. Marven βρέθηκε στο νησί για τις ανάγκες ενός ντοκυμαντερ που ετοιμάζει για τον μαυροπετρίτη (Falco eleonorae). Επισκέφθηκε τους βιότοπους αναπαραγωγής του μαυροπετρίτη, κατέγραψε με τη βοήθεια εξειδικευμένου τηλεοπτικού συνεργείου την δραστηριότητά του, ενημερώθηκε για τις δράσεις του προγράμματος LIFE Άνδρου και την αποτελεσματικότητα τους, μίλησε με τα στελέχη του προγράμματος και με απλούς κατοίκους της Ανδρου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την όλη δράση του προγράμματος LIFE και τις ομορφιές του νησιού.

Ο Nigel Marven θα εντάξει σε ένα ντοκυμαντέρ του (το οποίο αναμένεται να προβληθεί στα μεγαλύτερα παγκόσμια κανάλια που ασχολούνται με τη φύση) την εμπειρία του από την Άνδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ντοκυμαντέρ του Nigel Marven είναι περιζήτητα και μέχρι στιγμής έχουν φιλοξενηθεί σε ΒΒC, ITV, Animal Planet, Eden Channel, Discovery Channel, κ.ά.

Τον Nigel Marven συνόδευε ο Alistair Tones, ερευνητής, και ο Michael Hutchinson, εικονολήπτης.

Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις και κινηματογραφήσεις χρησιμοποιήθηκε το σκάφος του προγράμματος LIFE Ανδρου “ΚΑΛΥΨΩ”, ενώ την συνολική επιμέλεια είχαν τα στελέχη του προγράμματος Ισίδωρος Νικολάου (Δήμος Ανδρου, υπεύθυνος του προγράμματος), Jacob Fric (NCC Α.Ε., ερευνητής πεδίου), Θανάσης Καρπούζης (Δήμος Ανδρου, υπεύθυνος Διαχείρισης ΖΕΠ) και Ανδρέας Ρόμπος (Δήμος Ανδρου, βοηθός πεδίου).