"Εμείς και εμείς" και στη σημερινή απεργία

Μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και εργαζόμενοι της Σύρου έγιναν μία “γροθιά” στη σημερινή Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και Συλλόγων.

Ανάμεσά τους ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου - Τήνου – Μυκόνου, η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, ο Σύλλογος εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ν. Αιγαίου, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σύρου και του ΕΠΑΜ.

Σημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, οι οποίοι ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, απέναντι σε κάθε συλλογικό κεκτημένο και αγώνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Ερμούπολης, η οποία κατέληξε στο εμπορικό κατάστημα της ΔΕΗ Σύρου, όπου οι φορείς προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις δεκάδες διακοπές ρεύματος οι οποίες σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί.

Ωστόσο για μία ακόμη φορά οι κινητοποιήσεις στη Σύρο είχαν οικογενειακό χαρακτήρα, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως διαφορά συγκριτικά με την προσέλευση σε προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας.