"Παραδοσιακή Κουζίνα σε χώρους εστίασης"

Πρόγραμμα Κατάρτισης "Παραδοσιακή Κουζίνα σε χώρους εστίασης"
  • Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2014 - 16:53
  • /   Eνημέρωση: 6 Δεκ. 2014 - 22:34
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Στο πλαίσιο του έργου “Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων & Αυτοαπασχολούμενων στο Νομό Κυκλάδων” υλοποιούν στην Τήνο το πρόγραμμα Κατάρτισης “Παραδοσιακή κουζίνα σε χώρους εστίασης” με εκπαιδεύτρια τη Μαρία Κρινά.

Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Θέση Πεντόστρατο – Μέση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη 16:00 – 21:00.

Πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων.

  • Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

  • Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα

  • Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών

  • Μελέτη πραγματικού μενού εστιατορίου

  • Αρχές δημιουργίας μενού – παράδειγμα κοστολόγησης

  • Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού

  • Δημιουργία ενός πρότυπου μενού