Οι Πρόσκοποι στην εθελοντική καμπάνια "Let's Do It Greece" 2015

  • Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2015 - 09:45

Στη μεγαλύτερη και ταχύτερη αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με την ονομασία “Let's Do It Greece” θα συμμετέχει στις 26 Απριλίου 2015 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενεργό κοινωνική προσφορά και δράση.

Η συγκεκριμένη εθελοντική εκστρατεία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, καθιερώθηκε η εβδομάδα εθελοντισμού «Let’s do it Greece» σε όλα τα σχολεία της χώρας. Με την έγκριση και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας θα κινητοποιήσουμε και φέτος, χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα για να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα περιβάλλοντος. Σε αυτή την προσπάθεια, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα συμμετέχει για ακόμα μια φορά, ενεργά!

Οι συμμετοχές και οι συνεργασίες αυξάνονται συνεχώς και στόχος μας είναι να αναδείξουμε διεθνώς το καλό πρόσωπο της χώρας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο των ενεργών δήμων, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. 

Ενδεικτικά αναφέρονται στοιχεία για την πανελλαδική συμμετοχή τις προηγούμενες χρονιές:

  • 210 Θεσμικοί Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες)

  • 883 Εθελοντικές Οργανώσεις, Σύλλογοι, Σχολεία, Εταιρίες, Ομάδες Πολιτών

  • Πάνω από 800 σημεία δράσης σε όλη την Ελλάδα

  • Πάνω από 37.000 εθελοντές σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Εφορειών Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Προσφοράς και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Εφορείας.