Λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης "ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" στη Σίφνο

  • Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2015 - 14:59

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Σχολικής Συμβούλου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 μια συστηματική παρέμβαση ευαισθητοποίησης σε ζητήματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο νησί.

Η παρέμβαση αυτή απευθυνόταν:

  • Στους γονείς με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου σε δεξιότητες που η σημερινή πραγματικότητα μεγαλώματος των παιδιών απαιτεί, καθώς και την ενίσχυση της λειτουργικότητας της οικογένειας.

  • Στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στη σχολική κοινότητα και

  • Στα παιδιά του δημοτικού σχολείου με στόχο τη βελτίωση του σχολικού κλίματος και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες ζωής.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 50 γονείς, 22 εκπαιδευτικοί και 13 μαθητές.

Μια πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2015, αφήνοντας πίσω της, περισσότερες δεξιότητες στους συμμετέχοντες, μεγαλύτερη σύνδεση σε όλα τα επίπεδα κι ένα σημαντικό ανθρώπινο δίκτυο - τουλάχιστον για τους γονείς στους οποίους η παρέμβαση υπήρξε πιο συστηματική - το οποίο θα συνεχίσουν να αξιοποιούν για επιπλέον στήριξη, μάθηση και σχέση.