Επιμελητήριο Κυκλάδων: Πρωτοβουλία συνάντησης εργασίας για το μέλλον του Νεωρίου

  • Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2015 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 11 Αυγ. 2015 - 7:29

Όπως είναι γνωστό, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το ναυπηγείο του Νεωρίου ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί αφού επετεύχθη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, η οποία οδήγησε στη λήξη της απεργίας.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη καθώς το Νεώριο συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και η περαιτέρω παύση λειτουργίας του θα οδηγούσε στην οριστική του απαξίωση.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας που παρουσιάζει σοβαρότατες δυσκολίες για τους επιχειρηματίες της Σύρου αλλά και για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, η επόμενη ημέρα για το ναυπηγείο προβλέπεται να είναι δύσκολη.

Με αυτά τα δεδομένα το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς το τέλος του μήνα θα αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης εργασίας με τη διοίκηση του Νεωρίου, τους εργαζόμενους και τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τη μελλοντική πορεία του Νεωρίου που να εξυπηρετεί τη συνολική στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της Σύρου.

Το Επιμελητήριο θα επιδιώξει από αυτή τη συνάντηση οι φορείς του νησιού να συντονιστούν, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, όσον αφορά την επόμενη ημέρα του ναυπηγείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ