Μήνυμα Γ. Μαραγκού για την έναρξη του σχολικού έτους 2015 - 2016

"Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι τη νέα σχολική χρονιά"

  • Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015 - 18:07

Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά με καινούρια όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους και θέληση για πρόοδο. Με ανανεωμένες δυνάμεις και καθαρή σκέψη μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία για να κάνουν τη σχολική ζωή πηγή αληθινής γνώσης και δημιουργικότητας.

Το έργο της παιδείας είναι πολύμοχθο και πολυδιάστατο. Χρειάζεται αγώνα σκληρό και αδιάκοπο, ώστε να αποδώσει καρπούς. Γι’ αυτό το λόγο, αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια και σύμπραξη, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ποιοτικό σχολικό περιβάλλον με στόχο την αγωγή και τη μόρφωση.

Φέτος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες και προέκυψαν σημαντικές οικονομικές δυσκολίες λόγω των περιορισμένων πόρων από το Υπουργείο Παιδείας. Παραταύτα, ο Δήμος μας μερίμνησε διαθέτοντας πόρους για επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών εγκαταστάσεων, όπως επίσης και το προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε συνθήκες υγιεινής και αξιοπρεπούς παρουσίας των μαθητών στα σχολικά κτίρια.

Οι ανάγκες της εκπαίδευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς, είναι επιτακτικές και οφείλουμε να τις αφουγκραζόμαστε και να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό μέσο, καθώς είναι κοινός ο στόχος μας για το καλύτερο των παιδιών μας.

Με αυτές τις σκέψεις θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές «καλή πρόοδο» με δύναμη, πίστη και υπομονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Eπίσης, στο διευθυντικό και διδακτικό προσωπικό ευχόμαστε να επιτύχουν στον παραγωγικό και δημιουργικό τους ρόλο και να έχουν μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμο μας.

Εμείς, ως Δήμος, για μια ακόμη χρονιά, θα βρισκόμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο έργο, ελπίζοντας σε μια γόνιμη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και αισιοδοξούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να αποτελεί το φάρο που θα μας οδηγεί σε ένα λαμπρότερο μέλλον.