Η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Απόλυτα επίκαιρο το σύνθημα "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία"

  • Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 17 Νοε. 2015 - 7:22

"Σαράντα δύο χρόνια  από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από την εξέγερση της νεολαίας και της εργατικής τάξης για έναν καλύτερο κόσμο και μπροστά μας έχουμε μια μαύρη εικόνα με πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο, φασιστικά καθεστώτα να ισοπεδώνουν κάθε έννοια της ανθρώπινης ζωής. Τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι,  στην Τουρκία και στο Λίβανο είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολιτικών ενώ τα δάκρυα των εξουσιαστών  δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν: θρηνούμε ανθρώπινα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών σχεδιασμών των καπιταλιστών. Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  παραμένει απόλυτα επίκαιρο και στο σήμερα και συμπυκνώνει με διαχρονικό τρόπο τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων.  Το σημαντικό, επιτυχημένο βήμα της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη , με τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, η  απεργία των ναυτεργατών, η μαζική- έμπρακτη  εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής κρίσης-, φέρνουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φέρνουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε όλο το αστικό μνημονιακό πολιτικό μπλοκ ( ΝΔ ,ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και τη νεοναζιστική και φιλοχουντική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ).

Σήμερα που η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο δέχονται μια τεράστια, διαλυτική επίθεση από την πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης -με τους μηδενικούς διορισμούς, την υποχρηματοδότηση ,την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και των παραδοτέων για το μνημόνιο-, οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος και καθήκον να υπερασπίσουν  το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση χωρίς αποκλεισμούς και να παλέψουν  ενάντια στο σχολείο της αγοράς.

ΟΛΟΙ στους δρόμους για να δηλώσουμε τη θέλησή μας να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να υπάρξει κοινωνική λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση, για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια, για να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Να μη σκύψουμε το κεφάλι στη βαρβαρότητα. Να διαμορφώσουμε τους όρους της ρήξης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της πείνας, της προσφυγιάς, του φασισμού, του ιμπεριαλισμού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της ΕΕ , της Ρωσίας".

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 18.30