Στη θάλασσα... η μπουκαπόρτα του ΑΡΤΕΜΙΣ

  • Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2015 - 17:22

Πρόβλημα στη λειτουργία του καταπέλτη του πλοίου “ΑΡΤΕΜΙΣ” παρουσιάσθηκε σήμερα το απόγευμα, με αποτέλεσμα αυτό να πλαγιοδετήσει στη θέση “Νησάκι”, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες, καθώς η μπουκαπόρτα του βρέθηκε κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το πλοίο δεν μπόρεσε να “δέσει” κανονικά στο λιμάνι της Ερμούπολης αφού προκλήθηκε κάποια – απροσδιόριστη μέχρι στιγμής - βλάβη στην μπουκαπόρτα του και δε θα ήταν εφικτό να εξέλθουν κανονικά όσοι ταξίδευαν με προορισμό τη Σύρο. Άμεσα, καπετάνιος και πλήρωμα επιλήφθηκαν του θέματος, ενημερώνοντας το Λιμεναρχείο Σύρου προκειμένου να μπορέσει να καταπλεύσει πλησίον της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων, όπου και θα παραμείνει έως ότου ειδικό κλιμάκιο προβεί σε επιθεώρηση κατόπιν των σχετικών εργασιών αποκατάστασης του καταπέλτη.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο είχε πλαγιοδετήσει, ωστόσο η πλαϊνή πόρτα του μέχρι και τις 17.45 δεν είχε ανοίξει για να αποβιβαστεί ο κόσμος, κάτι που επετεύχθη ομαλά μετά τις 18.15. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως, η εικόνα της μπουκαπόρτας του πλοίου μέσα στη θάλασσα προκάλεσε την περιέργεια των πολιτών που βρίσκονταν στο “Νησάκι”, οι οποίοι κι έσπευσαν κοντά προκειμένου να δουν τί συνέβη.  

Υπογραμμίζεται πως με καθυστέρηση θα διεξαχθεί ο αγώνας Παμμηλιακού - Πάγου, καθώς οι αθλητές επέβαιναν στο πλοίο. 

 

Ετικέτες: