Παρέμβαση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής στους βουλευτές Κυκλάδων

"Να μην καταργηθούν θεμελιώδη δικαιώματά μας"

  • Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2016 - 20:22

Τη διαμαρτυρία τους σχετικά με "θεμελιώδη δικαιώματά τους" που τείνουν να καταργηθούν με φόντο το νέο ασφαλιστικό εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου μέσω επιστολής τους προς όλους τους βουλευτές Κυκλάδων.

Το κείμενο της επιστολής

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Μετά την επίσημη ενημέρωση που είχαμε την 22-01-2016 από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, σας γνωρίζουμε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι οι ένστολοι πάντα διέπονταν και στον υπολογισμό της σύνταξής τους από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας - επικινδυνότητας του επαγγέλματος, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τις διπλάσιες υπηρεσίες 365 ημέρες το χρόνο, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ.

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος Πυροσβεστών στο Νομό Κυκλάδων και στα οποία θα επανέλθουμε ειδικότερα με νεότερη επιστολή μας, περιμένουμε από εσάς ως εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να σταθείτε στο ύψος της περίστασης, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά μας στη λειτουργία του κράτους, την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των συμπολιτών μας επί 24ώρου βάσεως. Τουλάχιστον αυτοί αναγνωρίζουν και επικροτούν το έργο μας που στηρίζεται πλέον στο φιλότιμο.

Κατόπιν των παραπάνω, σας ζητάμε να τηρήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, σας καλούμε να διαχωρίσετε δημοσίως τη θέση σας και να δηλώσετε έγκαιρα ότι θα καταψηφίσετε τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις, καθότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων που οδηγούν σε αδιέξοδο. Είναι ειρωνεία η εμπιστοσύνη και η ελπίδα του έλληνα εργαζόμενου προς τα πρόσωπα σας που μετατράπηκε σε ψήφο, να μετατραπούν σε κατάργηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων μας και να μας οδηγήσουν σε εργασιακό μεσαίωνα με τη δική σας υπογραφή…