Σύρος

Κινητοποίηση με τη συμμετοχή αγροτών κι επιστημονικών φορέων

Σαφές υπήρξε το μήνυμα αγανάκτησης αλλά κι εναντίωσης στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του συνόλου των συμμετεχόντων στη σημερινή απεργία στη Σύρο, προς όλους τους κυβερνώντες, μέσω της πραγματοποίησης μίας ήπιας κινητοποίησης, στην οποία έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, απλοί πολίτες αλλά και αρκετοί αγρότες.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, οι αγρότες με τα τρακτέρ μετέβησαν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώνοντας τη “φωνή” τους με τους παρευρισκομένους πολίτες που απήργησαν, με τους οποίους από κοινού προχώρησαν σε συμβολικού χαρακτήρα ειρηνική διαμαρτυρία έξω από πολυκατάστημα μεγάλης αλυσίδας, ενώ συνέχισαν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης.

Εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων με πρώτους τους κκ. Νίκο Παγίδα κι Ευάγγελο Πανοηλία απηύθυναν χαιρετισμό έξω από το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, ενώ το δικό τους μήνυμα έστειλαν ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Σύρου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Βουτσίνος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών, κ. Μηλιός αλλά και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, κ. Χαρίτος.

Ακολούθησε ανοικτή συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση επί του ασφαλιστικού στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, όπου και ανέπτυξαν την κριτική τους οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων σχετικά με τα μέτρα που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση για τα οποία τόνισαν πως διαλύουν οικονομικά τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και δη τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ δόθηκε βήμα και σε εκπροσώπους των κομμάτων για να προβούν στην παρουσίαση των προτάσεών τους όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού – φορολογικού.... Θα πρέπει να σημειωθεί πως, όσοι μίλησαν στην εκδήλωση εκ μέρους των κομμάτων που ανήκουν, δέχθηκαν ερωτήσεις ενώ μερικοί εξ αυτών αποδοκιμάστηκαν για τα πεπραγμένα των παρατάξεών τους, οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Με ξεχωριστή πορεία, η οποία ξεκίνησε στις 10.30 από το ΙΚΑ, διαδήλωσε το Συντονιστικό Σωματείων και Συλλόγων στη Σύρο, ενώ μία ακόμη διαφορετική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.