Στρατόπεδο Σύρου: Ο Στρατός Ξηράς γιόρτασε τον προστάτη του

Με μία απλή και σεμνή τελετή τιμήθηκε και φέτος ο προστάτης του πεζικού και του στρατού ξηράς, Άγιος Γεώργιος στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου” στη Σύρο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας στο προαύλιο του στρατοπέδου, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, ο οποίος τόνισε πως ο Στρατός Ξηράς και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα με το υψηλό ηθικό, την πειθαρχία και την άρτια εκπαίδευση διασφαλίζουν την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μας χωρίς να επηρεάζονται από το μέγεθος των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση Στεφάνου από το Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην «Έκθεση Ιστορικής Μνήμης» μέσα από την οποία παρουσιάζεται χρονολογικά και θεματικά η εξέλιξη του στρατοπέδου από την εποχή που λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο σε Αναμορφωτήριο μέχρι και τη χρησιμοποίησή του ως στρατοπέδου από το 1934 έως σήμερα.