Προδίδουν προχειρότητα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή της Δόξας στο ύψος γνωστού τουριστικού ξενώνα

Ένα... με το πεζοδρόμιο

Τα πλείστα προβλήματα επί του οδοστρώματος στην περιοχή της Δόξας θέλησε να “επουλώσει” η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κατόπιν εντολής του πολιτικού προϊσταμένου της, προχωρώντας στην ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου, διαμορφώνοντας όμως την επιφάνεια του, σχεδόν στο ίδιο ύψος με την αντίστοιχη του πεζοδρομίου.

Το κακότεχνο αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εργασιών αποτέλεσε περιεχόμενο σχολιασμού και παρέμβασης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ανδρέα Γιαλόγλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος έθιξε το ζήτημα της επικινδυνότητας που “γεννάται” από το συγκεκριμένο μίνι έργο, τονίζοντας μάλιστα πως, προφανώς και δεν έγινε απόξεση του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος.

Η – σε πολλά σημεία – σχεδόν ανύπαρκτη υψομετρική διαφορά του πεζοδρομίου από το οδόστρωμα προκαλεί ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος αν κάποιο δίκυκλο ή όχημα παρεκκλίνει της πορείας του.

Χαρακτηριστικές εικόνες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον συγκεκριμένο δρόμο που οδηγεί στο χώρο στάθμευσης της Δόξας συνοδεύουν την παρούσα αναφορά, με τα κυριότερα θέματα να καταγράφονται στο σημείο γνωστού τουριστικού ξενώνα.