Γεγονός η τοποθέτηση του ανελκυστήρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Πράξεις και όχι λόγια για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Μία σπουδαία εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την τοποθέτηση του ανελκυστήρα κλιμακοστασίου με πλατφόρμα επιβίβασης να αποτελεί γεγονός και ως τέτοιο να χαρίζει αισιοδοξία στους άμεσα ωφελούμενους μαθητές καθώς επίσης στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Πρόκειται για ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη κατόπιν της υπογραφής της σχετικής σύμβασης τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να διατεθεί το απαιτούμενο ποσό που αφορούσε σε 13.890 ευρώ με σκοπό την προμήθεια, παράδοση κι εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας η δαπάνη της προμήθειας συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013”.

Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης, “Ο ανελκυστήρας θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας των ατόμων με ειδικές ικανότητες, προωθώντας την αυτοεκτίμηση και την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία αυτά, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης έχει επιτελέσει διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό έργο. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, το ενδιαφέρον της Περιφέρειας σε δομές κοινωνικής μέριμνας αποδίδει καρπούς και με αυτό τον τρόπο πρόκειται να συνεχίσουμε”.