Σκουπίδια, περιττώματα ζώων και γόπες τσιγάρων στα μικρά παρτέρια της πλατείας Μιαούλη

Αδιαφορία και βρωμιά

Εικόνα που δεν αρμόζει σε δημόσιο χώρο, αλλά και σε χώρο που αξιοποιούν οι επιχειρήσεις πέριξ της πλατείας Μιαούλη για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους, έχουν αποκτήσει τα μικρά παρτέρια με τα φυτά, καθώς οι βάσεις τους έχουν “πνιγεί” κυριολεκτικά από σκουπίδια, περιττώματα ζώων και γόπες τσιγάρων.

Τμήμα της πλατείας Μιαούλη το οποίο προ ετών “διαμορφώθηκε” κατάλληλα με σκοπό την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων εστίασης, αρκετές εκ των οποίων σήμερα έχουν τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματά τους, μοιάζει να μην τυγχάνει της απαραίτητης φροντίδας, με τα σχόλια αρκετών πελατών κι επισκεπτών - που κατά καιρούς μεταφέρονται στην εφημερίδα - να μην είναι θετικά.

Τα μικρά παρτέρια, αλλά και οι βάσεις για τα δέντρα και τους φοίνικες που είχαν φυτευθεί παραπέμπουν σε μικρούς κάδους απορριμμάτων, με την αδιαφορία και των επιχειρηματιών να είναι εμφανής, αφού όπως καθίσταται σαφές από το φωτογραφικό υλικό, οι συγκεκριμένοι χώροι δεν καθαρίζονται τουλάχιστον συστηματικά.

Πρόκειται για εικόνα που δεν εμπνέει ακόμη και τους πολίτες που επιθυμούν να απολαύσουν λίγες ώρες ξεκούρασης στην πλατεία Μιαούλη, η οποία και θα πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως, η ουσιαστική φροντίδα εκ μέρους τους, θα αναβάθμιζε τόσο τον χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, όσο και συνολικά την εικόνα της πλατείας.

Στο περιθώριο της παρούσας αναφοράς, πρέπει να σημειωθεί τέλος, πως, μία σειρά από τα ειδικά τοποθετημένα φωτιστικά εντός των μικρών παρτεριών δεν λειτουργούν.