στη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης

Μαθήματα μαγειρικής

  • Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 21 Οκτ. 2016 - 7:23

Πληροφορίες για τα μαθήματα μαγειρικής της Βαρδακείου Σχολής ακολουθούν από την υπεύθυνη διεξαγωγής τους.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 3/11 - ΩΡΑ 17.00 - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΟΕΜΒΡΗ - 10 και 24 / 11

Στην πρώτη συνάντηση θα γνωριστούμε, θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο των μαθημάτων και θα συζητήσουμε τις ανάγκες τις ομάδας. Θα εργαστούμε για 2 ώρες περίπου ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Πέμπτη.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες - Πληροφορίες στα τηλ 22810 – 82573 / 6940108628 - maria.krina@gmail.com

Βάση των μαθημάτων θα είναι οι μαγειρικές των Κυκλάδων. Η Κυκλαδίτικη κουζίνα βασίζεται στα προϊόντα της γης, στην εποχικότητα τους και στην απλότητα της παρασκευής των πιάτων. Κυρίαρχο συστατικό ήταν παλιά τα δημητριακά.Εμείς στα μαθήματα θα παρουσιάσουμε τα βασικά δημητριακά,τη διατροφική τους αξία και τις χρήσεις τους.Κάθε μήνα θα εργαζόμαστε πάνω σε ένα δημητριακό και ένα βότανο,τον συνδυασμό τους με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και θα τα χρησιμοποιούμε σαν βάση για τις βασικές κατηγορίες πιάτων. Θα εργαστούμε σε βάθος δηλαδή έχοντας σαν βάση για τον μαγειρικό μας αυτοσχεδιασμό πιάτα των Κυκλάδων.

Αν καταφέρουμε τα δημητριακά να γίνουν η βάση της διατροφής μας έχουμε πραγματικά κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υγείας. 

Θα μάθουμε πώς να σχεδιάζουμε ένα ισορροπημένο διατροφικά και ενεργειακά πιάτο και ένα απλό καθημερινό μενού.Στα μαθήματα θα δούμε πώς η υγεία συνδυάζεται με την απόλαυση.Θα ετοιμάζουμε σαλάτες, πιάτα με όσπρια, λαχανικά, ψάρι και κρέας. 

Αυτή τη φορά θα μαγειρεύουμε πολύ. Περισσότερη πρακτική δηλαδή και λιγότερη θεωρία.

Όσο δε θα προχωράει ο καιρός θα προσθέτουμε και άγρια χόρταστις μαγειρικές μας. Ευεξία και απόλαυση λοιπόν όπως είναι και ο τίτλος των μαθημάτων.