Εξακολουθεί να επεκτείνεται η παράνομη στάθμευση προς τον πεζόδρομο της Θυμ. Σπερχειού ξεκινώντας από την πλ. Κανάρη

Ασυνειδησία και κοινωνικές ανάγκες

“Πράσινο φως” για την τοποθέτηση μίας ακόμη ράμπας διευκόλυνσης διέλευσης των αναπηρικών αμαξιδίων, σε κατάλληλο σημείο του πεζοδρομίου όπισθεν της πλατείας Κανάρη, “άναψε” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται ομαλά συμπολίτες μας.

Το αίτημα προήλθε από επιχειρηματία της περιοχής, παρατηρώντας τα πλείστα εμπόδια που συναντούν οι συνδημότες μας όταν μετακινούνται από και προς τη θέση “Νησάκι”, καθώς και προς τον πεζόδρομο της οδού Θυμ. Σπερχειού, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να εγκρίνουν ομόφωνα αυτό, στηλιτεύοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή ασυνειδησία που επικρατεί και πολλαπλασιάζεται στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος, Δημήτρης Κοσμάς επεσήμανε πως, αν και παραμένουν κενές, αρκετές θέσεις στάθμευσης δικύκλων στον χώρο που προσδιορίστηκε για χρήση από τους οδηγούς τους, στο ύψος του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ωστόσο υπάρχουν οδηγοί που εξακολουθούν ασυνείδητα να σταθμεύουν παρανόμως, ακόμη και στην είσοδο του πεζόδρομου, εμποδίζοντας μάλιστα την μετακίνηση πολιτών με αναπηρικά αμαξίδια.

Στη λιτή, πλην όμως καυστική αναφορά του στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Κοσμάς μεταξύ άλλων, έκανε έκκληση εκ νέου προς τους δημότες, ώστε όχι μόνον να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να σταθμεύουν νόμιμα, αλλά επί της ουσίας να επιδείξουν υψηλά κοινωνικά αντανακλαστικά.