Στο πρόγραμμα η ενίσχυση φωτισμού

Αναφορά στις ελλείψεις που παρουσιάζει ο φωτισμός, όσον αφορά στα σημεία διαβάσεων, στις οδούς Νικηφόρου Μανδηλαρά και σε τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου, έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρος Γουσγουνέλης.

Κατόπιν ερώτησης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, κ. Ν. Φωτεινιά, όσον αφορά στην επάρκεια του φωτισμού στις διαβάσεις του παραλιακού μετώπου στην Ερμούπολη, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, ο κ. Γουσγουνέλης απάντησε, πως στο τμήμα της ανάπλασης, έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα, σύμφωνα με φωτοτεχνική μελέτη, τηρώντας τις προδιαγραφές.

Ωστόσο, όπως τόνισε, πρόβλημα διαπιστώνεται κυρίως στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά, σε τμήμα της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού, όπου υπάρχουν διαβάσεις, χωρίς ή σχεδόν χωρίς φωτισμό.

Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία και γίνεται προγραμματισμός, αν όχι σε αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα, τουλάχιστον σε επόμενο, να υπάρξει εγκατάσταση κατάλληλου φωτισμού, ειδικά στην οδό Ν. Μανδηλαρά, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, αρκετές διαβάσεις δεν διαθέτουν καν φωτιστικό σώμα, ενώ και αυτές που διαθέτουν, σε αρκετές περιπτώσεις αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα, μειώνοντας έτσι τη φωτεινότητά τους. Παράλληλα, δεδομένου, ότι και οι διαγραμμίσεις, αν και συντηρημένες πρόσφατα, δείχνουν και πάλι σβησμένες, η δυνατότητα αντίληψης ενός πεζού, από οδηγό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι περιορισμένη.