Φροντίδα των παρτεριών και των μικρών δενδρυλλίων στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης

Φιλικό και “πράσινο” περιβάλλον

Μικρή “όαση” πρασίνου αποτελούν τα δενδρύλλια και τα μικρά παρτέρια με τα φυτά εξωτερικού χώρου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Ερμούπολης, τα οποία προσελκύουν το βλέμμα των περιπατητών, αφού συνδράμουν στη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για τους δημότες.

Αν και στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν ελάχιστοι χώροι προσεγμένοι και διαθέσιμοι για την ανάπτυξη φυτών και μικρών δέντρων λόγω της ρυμοτομίας της πόλης, με μερικές πλατείες δε, να παραμένουν χωρίς μέριμνα, ωστόσο, ευχάριστη εικόνα αποτελεί το παραλιακό τμήμα, στο οποίο φροντίστηκαν πρόσφατα τα δενδρύλλια, αναδεικνύοντας την πράσινη ομορφιά τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εφημερίδας, πρόκειται για εργασίες που έγιναν πριν από λίγες ημέρες με ευθύνη του Δήμου, τόσο λόγω της εορτής του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου, καθώς κι ενόψει των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντάς μας, την ανάγκη της πόλης για συνολικότερη φροντίδα των χώρων... πρασίνου και των μικρών πλατειών.

Θα πρέπει να σημειωθεί δε, πως, σε ό,τι αφορά το παραλιακό μέτωπο και τα παρτέρια, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου εξετάζει τον τρόπο οργανωμένης φροντίδας τους, για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ετικέτες: