Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων όπισθεν του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης

Διευκόλυνση έργου πολιτικής προστασίας

Την γνωμοδότησή της, υπέρ της απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης, όπισθεν του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης, έδωσε ομόφωνα η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος και έξοδος των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το συμβούλιο της Δ.Κ. Ερμούπολης, η τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40, οι οποίες υποδεικνύουν πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, από το ύψος της οδού Μ. Δουράτσου μέχρι το ύψος της Ακτής Παπάγου, καθώς και κίτρινης διαγράμμισης, προκειμένου να διευκολύνεται η είσοδος των βαρέων πυροσβεστικών οχημάτων.

Η απόφαση αυτή, ήρθε από τη Δημοτική Κοινότητα, κατόπιν δικαιολογημένων παραπόνων από τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, ή ακόμη και λεωφορεία, τα οποία παρεμποδίζουν την είσοδο των πυροσβεστικών οχημάτων στο γκαράζ.

Ταυτόχρονα, η Δ.Κ. προτείνει προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης χημικής τουαλέτας σε σημείο που θα υποδείξει η Υπηρεσία.