Κάτοικοι προχωρούν σταδιακά στο στολισμό συνοικιών και περιοχών της Σύρου ενόψει της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου

“Μυρίζουν” Χριστούγεννα οι γειτονιές

Υψηλά διατηρούν τις θρησκευτικές παραδόσεις οι πολίτες της Σύρου, με την κάθε γειτονιά να προχωρά σταδιακά στον στολισμό της, σκορπώντας μηνύματα αγάπης κι ελπίδας ενόψει των Χριστουγέννων.

Συνοικίες όπως τα Καμίνια, η περιοχή του Ι.Ν. Αναστάσεως, καθώς επίσης η Ερμούπολη, αλλά και η γειτονιά του Μάννα πλησίον του ΚΑΠΗ της περιοχής κατέχουν και φέτος τα “ηνία” στη γενικότερη προσπάθεια στολισμού του νησιού, χαρίζοντας κι αναδεικνύοντας ένα χαρμόσυνο μήνυμα στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε.

Φάτνες που το βράδυ φωτίζονται σε εμφανή σημεία και σε κτίρια πολιτιστικών Συλλόγων, φωτεινά αστέρια, καθώς επίσης χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπάκια, αλλά και το ιδιαίτερο παραδοσιακό καράβι “πρωταγωνιστούν” σε αρκετά σημεία μικρών και μεγάλων περιοχών, δίνοντας χριστουγεννιάτικες και γιορτινές νότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πέραν των ανωτέρω συνοικιών, σταδιακά βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες φωταγώγησης και στολισμού κι άλλων περιοχών της Σύρου, ωστόσο, θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμισθεί πως, αυτή η προσπάθεια πραγματοποιείται κάθε χρονιά από την καλή πρόθεση, την αγάπη και το μεράκι των ίδιων των πολιτών, των μελών των ενοριών και κυρίως των μικρών παιδιών.