Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, ως είθισται, κόβουν οι Δήμοι των Κυκλάδων στην απαρχή του 2017

Σηματοδοτώντας το νέο έτος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, έκοψαν αρκετοί Δήμοι των Κυκλάδων, παρουσία των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, των νομικών προσώπων, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Με κοινή ευχή την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, εντός του νέου έτους, τόσο για τους δημότες τους, όσο και για τη δική τους λειτουργική «επιβίωση», οι Δήμοι των Κυκλάδων υποδέχονται το νέο έτος, σηματοδοτώντας την απαρχή του, με την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Μυκόνου και ο Δήμος Άνδρου, έκοψαν την πίτα τους την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων.

Στο Δήμο Μυκόνου, τη βασιλόπιτα του Δήμου ευλόγησαν οι Ιερείς, που συμμετείχαν και στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, ενώ  ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις εορταστικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου Τήνου Κέας Άνδρου Μυκόνου Μήλου Σίφνου Σερίφου Σικίνου Κιμώλου Κύθνου και Φολεγάνδρου, Ποιμενάρχη κ. Δωροθέου Β’.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο μετά τον Αγιασμό των Υδάτων και στο Δήμο Άνδρου, παρά τον άσχημο καιρό. Τη βασιλόπιτα ευλόγησαν οι τρεις ιερείς των τριών ενοριών της Χώρας, μετά την τέλεση του Αγιασμού.

Εκ μέρους του Δήμου Άνδρου χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης, ενώ παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεοδωράκης και κ. Λάσκαρης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ και δημοτικός σύμβουλος κ. Τσατσομοίρου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος κ. Βάμβουκας, από το τοπικό συμβούλιο της Χώρας ο κ. Στεφάνου και ο κ. Παντζόπουλος, ο πρόεδρος του Μπατσίου κ. Πετρίσης, ο πρόεδρος της Παλαιόπολης κ. Μουστάκας, ο τοπικός σύμβουλος Λαμύρων κ. Αστράς, πρώην Αντιδήμαρχοι κ Σαμιωτάκης, κ. Μεντίνης, κ. Τηνιακός. Ο Λιμενάρχης Άνδρου κ. Σιδέρης η Υπολιμενάρχης κ. Μαρινάκη , ο Διευθυντής του Εμπειρικείου Γηροκομείου κ. Ψυχάλης, ο πρόεδρος του συλλογου Λειβαδίων κ. Ίσσαρης, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών κ. Σακελλάρη, ο αρχικαπετάνιος της Blue Star Ferries κ. Κουλουμπής, ο πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Καλλιβρούσης, η ζωγράφος κ. Γρηγόρα, και πολλοί φίλοι.

Ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση, ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους, καθώς και όλους εκείνους που λόγω καιρού δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ανήμερα των Θεοφανίων, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" στην Κορησσία της Κέας, μετά… μουσικής από μικρούς παραδοσιακούς οργανοπαίχτες, με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να εύχονται τα χρόνια πολλά και ιδιαιτέρως προς το Δήμαρχο Κέας, κ. Γιάννη Ευαγγέλου, ενόψει της ονομαστικής του εορτής την επομένη.

Και ο Δήμος Κύθνου τήρησε την παράδοση, κόβοντας την καθιερωμένη βασιλόπιτα, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, παρουσία δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εκπροσώπων φορέων.