Σύλλογος Τριτέκνων Κυκλάδων «Ουσύρα»

Δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Την επερχόμενη αδερφοποίησή του με τον Σύλλογο Τριτέκνων Λέρου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Κυκλάδων «Ουσύρα», στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, παρουσία του δημοτικού συμβούλου Μάνου Αρμακόλα, φίλων και μελών του συλλόγου, καθώς και της ταμίας του Συλλόγου Τριτέκνων Λέρου, Ειρήνης Σούλου.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου «Ουσύρα» Θωμαή Παραβάλου σημείωσε πως η διαδικασία της αδερφοποίησης θα γίνει στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2017, στον εορτασμό της προστάτιδας τους Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, που αποτελείται από τους: Ιωάννη Αρβανίτη (αντιπρόεδρο), Γεώργιο Τζιώτη (Γραμματέα), Αλτάνη Αλεξοπούλου (Αναπληρωτή Γραμματέα), Δήμητρα Αρβανίτου (Ταμία), Χρήστο Τριανταφύλλου (Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων) και Ειρήνη Χαρδαλή (μέλος).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύλλογος τίμησε όπως κάθε χρόνο τις μητέρες που γέννησαν το τρίτο τους παιδί μέσα στο προηγούμενο έτος και έγιναν εγγεγραμμένα μέλη. Ακολούθησε παράσταση καραγκιόζη από τον μικρό Παναγιώτη Καμπάνη, ενώ κληρώθηκαν δώρα σε μικρούς και μεγάλους.

“Ανικανοποίητο το αίτημα έκπτωσης από τη Blue Star Ferries”

Η κ. Παραβάλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των τριτέκνων, ένα εκ των οποίων και η έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Όπως τόνισε, ο σύλλογος κατάφερε να εξασφαλίσει έκπτωση στα εισιτήρια προς Μήλο, Μύκονο και Σίφνο ενώ ανικανοποίητο παραμένει ακόμα το αίτημα αντίστοιχης έκπτωσης για τα εισιτήρια της Blue Star Ferries. “Πριν έναν μήνα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είπε ότι θα εξετάσει θετικά το μήνυμά μας. Δεν πτοούμαστε. Κάποια στιγμή θα πετύχουμε το στόχο μας» υπογράμμισε η πρόεδρος. Πρόσθεσε επίσης ότι σε λίγο καιρό ο Σύλλογος θα λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση για να λειτουργήσει ξανά το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), που αφορά στη διανομή τροφίμων. Καταλήγοντας, έδωσε το λόγο της πως «Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να είναι ενεργός και να παρέχει τη βοήθειά του στα μέλη του στη Σύρο, τη Μύκονο, τη Μήλο, την Άνδρο και τη Σίφνο».