Απαιτούνται ήπιες εργασίες αναβάθμισης των χερσαίων τμημάτων που προσεγγίζουν τα πλοία στο λιμάνι της Ερμούπολης

Λιμενικές βελτιώσεις

Στον προγραμματισμό εργασιών σε τμήματα της λιμενικής ζώνης Ερμούπολης, στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν τη Σύρο με τα άλλα λιμάνια των νησιών και του Πειραιά προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Ειδικότερα, στην προγραμματισμένη μεθαυριανή συνεδρίασή του, τα μέλη θα κληθούν να εγκρίνουν εργασίες βελτίωσης των σημείων πρόσδεσης των πλοίων και συγκεκριμένα, τμημάτων των κρηπιδωμάτων που ακουμπούν οι καταπέλτες των πλοίων, με σκοπό την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών και των οδηγών, όσο όμως και των ίδιων των πλοίων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, ενέργειες βελτιωτικών εργασιών σε τμήματα του κρηπιδώματος που καταπλέουν τα πλοία στον λιμένα της Ερμούπολης, είχαν πραγματοποιηθεί και κατά την περυσινή περίοδο με σκοπό την εξυπηρέτηση πλοίου της Superfast Ferries, σε μία προσπάθεια ομαλής προσέγγισης και ασφαλούς πρόσδεσής του. Σήμερα, το Λιμενικό Ταμείο εκτιμώντας την ανάπτυξη ανάλογων εργασιών ήπιου χαρακτήρα και σε άλλα σημεία πρόσδεσης, αναμένεται να λάβει νέα απόφαση έγκρισης σχετικών εργασιών.