Επιστράτευση του... “μεγάλου αδελφού”

Να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία, από ασυνείδητους, οι οποίοι συνηθίζουν να καταστρέφουν, οτιδήποτε – θεωρούν – πως δεν αποτελεί και δική τους περιουσία, επιχειρεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με την εγκατάσταση καμερών στις νεοανακαινισθείσες δημόσιες τουαλέτες στην οδό Ανάφης.

Προκειμένου οι δημόσιες τουαλέτες, να μην περιέλθουν και πάλι στην προ ανακαίνισης κατάστασή τους, με σπασμένα είδη υγιεινής, σημάδια βανδαλισμού σε πόρτες και έπιπλα, αλλά και με την έκλυση αφόρητης σχεδόν δυσοσμίας, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε σε εγκατάσταση καμερών καταγραφής στον εξωτερικό χώρο, οι οποίες εστιάζουν αποκλειστικά και μόνον στην είσοδο των χώρων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η κίνηση αυτή αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους... βανδάλους, ενώ θα συμβάλλει στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων, για όσους επιμείνουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Γουσγουνέλη, δεδομένου, ότι ο Δήμος έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση των τουαλετών της οδού Ανάφης και καθώς διαθέσιμες για το κοινό είναι επίσης οι τουαλέτες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως και του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι, δεν προβλέπεται, τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα, η παρέμβαση στους χώρους των δημόσιων W.C. της αγοράς της Ερμούπολης.

Στο μεταξύ, με την αυστηροποίηση των μέτρων ενάντια στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας, εκτιμάται, πως οι ήδη υπάρχοντες χώροι, θα καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών, με αξιοπρεπή τρόπο.