Στάση αναμονής... έως την συντήρηση

Κακή είναι η εικόνα των στάσεων του MiniBus σε όλη την Ερμούπολη, ενώ παρατηρείται πως φαίνονται ολοένα και περισσότερο παραμελημένες, όσο περισσότερο απέχουν από το κέντρο της πόλης.

Δεδομένης της βούλησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες, στις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας στην Ερμούπολη, με την εγκατάσταση πληροφοριακών ηλεκτρονικών πινακίδων, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την κατά συνέπεια προτίμηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για τη μετακίνησή τους, αντί των προσωπικών τους οχημάτων.

Ωστόσο, αν και οι προσπάθειες αναβάθμισης συνεχίζονται, η συνολική εικόνα των στάσεων είναι απογοητευτική, δεδομένου, ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι σκουριασμένες, γεμάτες από υπολείμματα αποκολλημένων αφισών, ενώ δείχνουν “γερασμένες” ακόμη και οι νεότερες προσθήκες, όπως αυτή έξω από το εμπορικό κέντρο της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, η οποία αν και καινούρια, δείχνει σκουριασμένη και απεριποίητη.

Λόγω των παραπάνω, αναγκαία κρίνεται η μέριμνα για την συντήρηση των στάσεων, προκειμένου, τουλάχιστον έως την αρχή της θερινής, τουριστικής περιόδου, όταν και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή κάποια κυκλοφοριακά μέτρα, οι εγκαταστάσεις και τα οχήματα της αστικής συγκοινωνίας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επιβάτες.

Ετικέτες: