Εθελοντικό Πρότυπο Κέντρο Α.ΜΕ.Α.Ι Κυκλάδων

Ο Δήμος Πάρου στηρίζει τη λειτουργία του
  • Δευτέρα, 24 Απριλίου, 2017 - 06:26
  • /   Eνημέρωση: 24 Απρ. 2017 - 7:34

Στο Δημαρχείο της Πάρου υποδέχθηκε το Σωματείο Γονέων "Victor Artant ΝΙΚΗ", ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος και η Αντιδήμαρχος Πάρου, Δώρα Σάρρη.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στην Πάρο, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί και συνομίλησε με τους υπεύθυνους της αποστολής.

Για την Πάρο ειδικότερα ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: "Από την πρώτη μέρα που έγινα Δήμαρχος σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες-ικανότητες. Ο Δήμος Πάρου στηρίζει τη λειτουργία του Εθελοντικού Πρότυπου Κέντρου Α.ΜΕ.Α.Ι Κυκλάδων και είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές του.

Όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες-ικανότητες έχουν ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης για τη διαβίωσή τους και ο Δήμος Πάρου θα συνεχίσει στο μέτρο του δυνατού να υποστηρίζει την εξέλιξη και ευζωία των ατόμων με ειδικές ανάγκες-ικανότητες γιατί την δικαιούνται και την αξίζουν".

Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος ΝΙΚΗ λειτουργεί από το 2000 και είναι ένας φορέας γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες.

Ο Σύνδεσμος εξυπηρετεί αναπηρίες όπως Νοητική Υστέρηση, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Διάφορα Σύνδρομα, Εγκεφαλική Παράλυση, Παραπληγία, Προβλήματα Συμπεριφοράς, Ψυχωτικές Διαταραχές.
Στις ημερήσιες δράσεις του Συνδέσμου περιλαμβάνονται : σταθμός πρώιμης παρέμβασης, Μονάδα εφήβων και ενηλίκων, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης εφήβων και ενηλίκων, Πρόγραμμα προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται σε χώρους εκτός Συνδέσμου, Προγράμματα θεραπευτικής και αγωνιστικής κολύμβησης, Πολυήμερα προγράμματα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης.

 

Ετικέτες: