Καφές με… «φρουτάκια» στη Σαντορίνη

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2013 - 06:00

Σε καφετέρια της Σαντορίνης είχε στήσει παράνομες παιχνιδομηχανές (φρουτάκια), ένας 41χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη. Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει, αστυνομικοί του Α.Τ. Θήρας πραγματοποίησαν έλεγχο στην καφετέρια και εντόπισαν -μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με ανεξάρτητη είσοδο και έξοδο- επτά παιχνιδομηχανές και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία βρίσκονταν σε λειτουργία και χρησιμοποιούνταν για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιχνιδιών από θαμώνες και πελάτες της καφετέριας.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έναν Η/Υ, στον οποίο ήταν ενεργοποιημένο το τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», πέντε ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τα οποία ήταν σε λειτουργία και εμφάνιζαν το ίδιο τυχερό παιχνίδι, δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, στα οποία ήταν εγκατεστημένο το τυχερό παιχνίδι «Τρίλιζα», 11 μητρικές κάρτες-πλακέτες, στις οποίες υπήρχε εγκατεστημένο λογισμικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στις τυχερές ηλεκτρονικές μηχανές, μία ψηφιακή συσκευή αποθήκευση δεδομένων (USB), ειδικά διαμορφωμένη ώστε να προσθαφαιρεί πόντους στο λογισμό πρόγραμμα «Φρουτάκια» που ήταν εγκατεστημένο στον Η/Υ, ένα σημειωματάριο στο οποίο βρέθηκαν καταχωρισμένα ονόματα και αντίστοιχα χρηματικά ποσά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 89 ευρώ, ως προερχόμενο από διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Από τον αστυνομικό έλεγχο πρόεκυψε ακόμη ότι σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων της Πάτρας, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του 59χρονου ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του έλεγχου απουσίαζε και αναζητείται.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία σχετικά με την «αγορά των παιγνίων» (Ν. 4002/2011), προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα, ενώ όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ .

Ο συλληφθείς, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.