Πτώση τουρίστριας στην Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

Νεκρή 28χρονη σε βραχώδες μονοπάτι

Κατέληξε 28χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια στο Κέντρο Υγείας Θήρας, προχθές το απόγευμα, μετά από πτώση που είχε από βραχώδες μονοπάτι στην Κόκκινη παραλία.

Η άτυχη κοπέλα κινούνταν πεζή σε μονοπάτι από το οποίο κατακρημνίστηκε και μετά τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας του νησιού στα Φηρά, άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας σοβαρής αιμορραγίας.

Δίχως τέλος η αιμορραγία

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η νεαρή είχε επισκεφθεί τη Σαντορίνη με άλλα τέσσερα άτομα – και συγγενικό πρόσωπο ανάμεσα σε αυτά – προκειμένου να πραγματοποιήσει τις διακοπές της. Η ίδια κατά τη διάρκεια περιπάτου σε βραχώδες μονοπάτι στην περιοχή της Κόκκινης παραλίας, γλίστρησε και κατακρημνίστηκε από ύψος 15 μέτρων.

Την 28χρονη εντόπισε ένας κύριος που διατηρεί καντίνα στην περιοχή, ο οποίος αμέσως τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας και ενημέρωσε για το ατύχημα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πλωτό μέσο καθώς και η πυροσβεστική, η οποία συνέδραμε στη μεταφορά της άτυχης κοπέλας, καθώς στο συγκεκριμένο μέρος έχει κανείς δύσκολη πρόσβαση. Με ασθενοφόρο οδηγήθηκε ζωντανή στο Κέντρο Υγείας. Από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η 28χρονη δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγία, που η άτυχη νεαρή απέκτησε μετά από την πτώση.

Σημειώνεται ότι, η σωρός της νεαρής κρατήθηκε στο ειδικό ψυγείο του Κέντρου Υγείας και μέσω γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε τη μεταφορά της, το άψυχο κορμί της θα μεταφερόταν στην Αθήνα ώστε να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πτώσης.