Σύλληψη στο αεροδρόμιο της Θήρας

Διευκόλυναν παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν πριν τρεις ημέρες στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερα άτομα από τα οποία δυο 19χρονοι ημεδαποί (ως διακινητές), καθώς και δυο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 24 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράνομης διαμονής στη χώρα.

Πλαστά έγγραφα επί πληρωμή

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, “προχθές το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Θήρας, κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, προέκυψε ότι οι δυο υπήκοοι Συρίας κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση για το Λονδίνο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δυο ημεδαποί διευκόλυναν τους Σύριους, προμηθεύοντας τους με πλαστά δελτία ταυτότητας και κάρτες επιβίβασης, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 1.400 ευρώ, που θα ελάμβαναν ως αμοιβή. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας Ελληνικών - Ρουμανικών Αρχών, δύο κάρτες επιβίβασης και πέντε κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.