Ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Άνδρου

  • Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2013 - 08:59

Ναυτικό ατύχημα με σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων χωρίς τραυματισμό ναυτικών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Aνδρου.

 

Το Ενιαίο Κέντρο Eρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 03:30 και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Oπως διαπιστώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το πλοίο «Μπαρού Σατού» σημαίας Παναμά είχε εμβολίσει στην πλαϊνή πλευρά του το πλοίο «Κάθριν» σημαίας Μάλτας με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα και να υπάρξει εισροή υδάτων που χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενη ενώ δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση στη θάλασσα.

Στο πρώτο πλοίο επιβαίνουν 17 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 16 αλλοδαποί και ένας Ελληνας και είχε ξεκινήσει από Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία και μετέφερε ζάχαρη.

Στο δεύτερο πλοίο επιβαίνουν 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 22 αλλοδαποί και ένας Ελληνας και είχε ξεκινήσει από την πόλη Νοβορόσισκ της Ρωσίας με προορισμό ιταλικό λιμάνι μεταφέροντας σιδηρικά.

Νωρίς το πρωί 9 εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου «Κάθριν» καλά στην υγεία μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στην Κάρυστο ενώ οι υπόλοιποι ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο με εντολή του πλοιάρχου και για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το Λιμενικό. Στο πλοίο τους βρίσκονται και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Μπαρού Σατού».

Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται δυο ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αποκόλληση των δυο πλοίων και στη συνέχεια να ρυμουκληθούν σε λιμάνι.
Επίσης στη περιοχή παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο και ένα ελικόπτερο.

 

Πηγή και φωτό: ΤΟ ΒΗΜΑ