«Στάχτη» αυτοκίνητο του ΙΚΑ στη Σίφνο

«Εμπρηστική» υποδοχή των ελεγκτών

  • Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2013 - 05:00

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Ιουλίου σε αυτοκίνητο στις Καμάρες της Σίφνου.

Επρόκειτο για υπηρεσιακό όχημα κλιμακίου του ΙΚΑ, το οποίο είχε φθάσει στο νησί την προηγούμενη ημέρα από την Αθήνα, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε επιχειρήσεις του νησιού. Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα πραγματοποίησε το ίδιο βράδυ ελέγχους σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην πρωτεύουσα του νησιού, Απολλωνία.

Εμπρησμός η πιθανότερη εξήγηση

Λίγες ώρες αργότερα, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του κλιμακίου, που ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι της Σίφνου, Καμάρες, όπου κατέλυαν οι ελεγκτές του ΙΚΑ, τυλιγόταν στις φλόγες. Λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι μιλούν για εντελώς τυχαίο περιστατικό, με τον εμπρησμό να μοιάζει να είναι το επικρατέστερο σενάριο. Ήδη, όργανα του αστυνομικού σταθμού Σίφνου διενεργούν προανάκριση, ενώ στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Σύρο, προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στο αυτοκίνητο.

Καταδικάζει την ενέργεια ο Δήμαρχος

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σίφνου, Ανδρέας Μπαμπούνης, κάνει ξεκάθαρη αναφορά σε εμπρησμό, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός. Όπως αναφέρει «επειδή, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται πιθανότατα για εμπρησμό, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι τόσο ο Δήμος Σίφνου, όσο και όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι και φορείς του νησιού, καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απόλυτα τέτοιου είδους φαινόμενα και πρακτικές. Η Σίφνος και οι κάτοικοί της –κατά κοινή ομολογία των χιλιάδων κάθε χρόνο επισκεπτών του νησιού μας– αποτελούν υποδείγματα ευγένειας, φιλοξενίας και πολιτισμού. Τέτοια μεμονωμένα περιστατικά –που ενδεχομένως οφείλονται σε ανεγκέφαλους– δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του γενικότερα».