Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού τη Δευτέρα στη Μύκονο

Αφίχθη με αποσκευές κοκαΐνης

Σε θήκη αρώματος έκρυβε 13 νάυλον αυτοσχέδιες συσκευασίες ναρκωτικής ουσίας

“Πρωταγωνιστές” της επικαιρότητας αποδεικνύονται οι συνεχείς συλλήψεις προσώπων για μεταφορά ή εμπόριο ναρκωτικών ουσιών τους θερινούς μήνες στα νησιά.

 

Η νέα είδηση της σύλληψης ενός 25χρονου αλλοδαπού υπήκοου Αλβανίας, βραδινές ώρες της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 11, τη στιγμή που αποβιβάστηκε στη Μύκονο προερχόμενος από την Τήνο με το προγραμματισμένο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, πως η μάστιγα της εποχής και δη σε περίοδο οικονομικής κρίσης, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και... ανθεί.

Η εν λόγω σύλληψη στο νησί των ανέμων, έρχεται να προστεθεί μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που οι αρμόδιες Αρχές “έπιασαν στα πράσα” τρία άτομα, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 830 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητα αμφεταμίνης (MDMA) και 20 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητες που στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης”, ο 25χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου προκειμένου να απολογηθεί ενώ αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια “οδό” συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα, το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της Αστυνομίας στην Αθήνα μετά την κατάθεση του νεαρού.

 

“Λαβράκι” σε τυχαίο έλεγχο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η σύλληψη του 25χρονου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τυπικού αστυνομικού ελέγχου στο νέο λιμάνι Μυκόνου, στον Τούρλο, τη στιγμή που ο ίδιος κατέφθασε στο νησί από την Τήνο. Οι λιμενικοί προχώρησαν σε έλεγχο των προσωπικών του αντικειμένων και βρήκαν μέσα σε συσκευασία αρώματος, που μετέφερε σε σακίδιο, επιμελώς κρυμμένες 13 νάυλον αυτοσχέδιες συσκευασίες όμοιες μεταξύ τους, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 13,62 γραμμαρίων.

Ταυτόχρονα, μετά από σωματικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος έκρυβε στα ρούχα του μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε σχεδόν ένα γραμμάριο χασίς.

Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, “η ναρκωτική ουσία με τον τρόπο που ήταν συσκευασμένη, προοριζόταν απευθείας για πώληση” αφού η κάθε μία από αυτές “είναι μία δόση”, που μάλιστα “ξεπερνά τα 100 ευρώ”. Σημειώνεται δε, πως τον 25χρονο, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα, δεν τον περίμενε κανείς στο λιμάνι.

 

“Έδειξε” την κρυψώνα

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος μετά από σχετικό έλεγχο του αρμόδιου τμήματος της Λιμενικής Αρχής, παραχώρησε κάποιες πληροφορίες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και ειδικότερα, χθες το μεσημέρι άνδρες της Αστυνομίας από την Αθήνα, μετέβησαν στην οικία που διαμένει η θεία του συλληφθέντα και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στους εσωτερικούς χώρους. Στην οικία, βρήκαν 1 κιλό και 70 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης Βολιβίας, 17 γραμμάρια ηρωίνης, μία ζυγαριά ακριβείας και μικρή ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη και της ίδιας, η οποία αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα άμεσα.

Όσον αφορά στην πρόθεση του 25χρονου, οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως δεν είναι γνωστό αν επρόκειτο ο ίδιος, να μεταφέρει νέα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στο νησί της Μυκόνου στην περίπτωση που πραγματοποιούσε εμπόριο.

 

Πενιχρές... αλλά ικανές δυνάμεις

Κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί πως, η εν λόγω σύλληψη του νεαρού αλλοδαπού εκτός από το γεγονός πως δεν προέκυψε από πληροφορίες, ωστόσο αποτελεί αποκλειστικά έναν εύστοχο έλεγχο των λιμενικών του γραφείου ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυκόνου, οι οποίοι δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε εκπαιδευμένο σκύλο.

Αν και στο νησί της Μυκόνου αποβιβάζονται και από πλοία καθημερινά, εκατοντάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες, η Λιμενική Αρχή του νησιού που δεν αριθμεί περισσότερα από 25 άτομα, έχει στη διάθεσή της μόνο τρεις λιμενικούς στο τμήμα ασφαλείας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με επιτυχία στη χερσαία ζώνη.

Κατά καιρούς μάλιστα, έχουν προχωρήσει στη σύλληψη πολλών ατόμων που μετέφεραν ναρκωτικά στο νησί. Αυτό που αξίζει να τονισθεί ωστόσο είναι πως, οι περισσότεροι εξ αυτών μεριμνούν και φροντίζουν να κρύβουν πολύ προσεκτικά τις ποσότητες στις αποσκευές ή ακόμη και πάνω τους, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των λιμενικών.

 

Έντονο το πρόβλημα σε τουριστικούς προορισμούς

Από έναν πρώτο και επιδερμικό απολογισμό μέχρι στιγμής για τους θερινούς μήνες στις Κυκλάδες, αποδεικνύεται - όπως προαναφέρθηκε - ότι η έξαρση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών συναντάται το καλοκαίρι, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς και κάποια νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, που καταγράφονται ως προορισμοί, οι οποίοι αποτελούν επιλογή νέων ηλικιακά ανθρώπων. “Το πρόβλημα είναι υπαρκτό” αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στην εφημερίδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την καθημερινή ενημέρωση που παρέχει τόσο η Αστυνομία, όσο και η Λιμενική Αρχή προς τα μέσα ενημέρωσης με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από τις συλλήψεις.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι, η ίδια πηγή τονίζει πως οι έλεγχοι από την πλευρά της Λιμενικής Αρχής θα συνεχίσουν αφού υπάρχουν αρκετές πληροφορίες προς διερεύνηση για παρόμοιες υποθέσεις.