Σύλληψη για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2013 - 06:00
  • /   Eνημέρωση: 2 Σεπ. 2013 - 7:50
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας 72χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διακινήτρια, που προσπάθησε να προωθήσει στην Ιταλία δυο γυναίκες υπηκόους Συρίας, ηλικίας 25 και 52 ετών οι οποίες κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας η 72χρονη συνοδεύοντας τις δυο Σύριες και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Παλέρμο Ιταλίας, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 72χρονη μετέφερε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στη Θήρα τις δυο Σύριες και τις διευκόλυνε έναντι αμοιβής, να εκδώσουν κάρτες επιβίβασης και να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα συνελήφθησαν πέντε ακόμη μη νόμιμοι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και Νιγηρίας που επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα στην ίδια αεροπορική πτήση.

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.