8 συλλήψεις στο αεροδρόμιο Σαντορίνης

  • Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2013 - 06:00

Μεγάλη «κινητικότητα» παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο κρατικός αερολιμένας Θήρας και όχι μόνο λόγω της επίσκεψης στο νησί ταξιδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Από το πρωί του Σαββάτου έως και χθες το μεσημέρι όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας συνέλαβαν συνολικά επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα συνελήφθη και μία 37χρονη Ελληνίδα με την κατηγορία της διευκόλυνσης και απόπειρας προώθησης στη Γερμανία ενός από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 23χρονος Σύρος ο οποίος κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου βουλγαρικών αρχών επιχείρησε να ταξιδέψει προς την Ιταλία, αλλά και ένας άνδρας, τρεις γυναίκες καθώς και ένας 15χρονος ανήλικος, όλοι υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια αρχών της Πολωνίας και της Τυνησίας και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ισπανία.

Ταυτόχρονα, συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος βρέθηκε να κατέχει πλαστό δελτίο ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας, με το οποίο ήθελε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης συνελήφθη και μία Ελληνίδα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε, έναντι αμοιβής, τον 37χρονο μεταφέροντας τον ακτοπλοϊκώς από Αθήνα στην Θήρα, εξασφαλίζοντάς του χώρο διαμονής και εποπτεύοντας τους χώρους στους οποίους κινούταν προς αποφυγή των αστυνομικών ελέγχων, με σκοπό να τον προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και θα κινηθεί η διαδικασία επιστροφής.