Πτώση στη θάλασσα για δύο Σύριους του πλοίου “Basel S5”

“Απώλειες” από πλήρωμα πλοίου ανοικτά της Νάξου

  • Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2015 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 4 Αυγ. 2015 - 7:39

Στο Κουφονήσι εντοπίσθηκαν δύο νεαροί άνδρες υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι έπεσαν για αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα αιτίες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Νάξου από το πλοίο “Basel S5” το οποίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Αλβανίας έχοντας προορισμό την Τουρκία.

Κολύμπησαν έως την ακτή και παραδόθηκαν

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για δύο εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου (σημαίας Palau), στο οποίο επέβαιναν συνολικά δέκα άτομα και συγκεκριμένα 7 Σύριοι και 3 Αιγύπτιοι. Αναφορικά με το περιστατικό ενημερώθηκε ξημερώματα Δευτέρας το Λιμεναρχείο Νάξου, καθώς οι δύο Σύριοι μετά την πτώση τους στη θάλασσα, αναζητήθηκαν από τη Λιμενική Αρχή ενώ αφού κολύμπησαν μέχρι το Κουφονήσι παραδόθηκαν. Σημειώνεται πως, για τον εντοπισμό τους αρχικά κινητοποιήθηκε τόσο η Λιμενική Αρχή αλλά και η Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να αναζητηθούν με πλωτά κι εναέρια μέσα.

Τα δύο άτομα ηλικίας 37 και 39 ετών, επρόκειτο να οδηγηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νάξο, αφού από τη Λιμενική Αρχή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ προβλέπεται να ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία και από την Αστυνομία.

Βάσει της έγκυρης ενημέρωσης και της έρευνας της Λιμενικής Αρχής, δεν πρόκειται για κάποια ενέργεια εγκληματική, καθώς κατά πάσα πιθανότητα πρόθεση των δύο προσώπων ήταν να αιτηθούν πολιτική ασυλία.  

Ετικέτες: