Μύκονος: Διακινούσαν ναρκωτικά και προωθούσαν γυναίκες στην πορνεία

  • Δευτέρα, 24 Αυγούστου, 2015 - 06:10

Τρεις Έλληνες, οι δύο ηλικίας 33 ετών και ο τρίτος 34, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Μύκονο, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά και προωθούσε γυναίκες στην πορνεία, προς εξυπηρέτηση πελατών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες, υπό την κάλυψη της νόμιμης δραστηριοποίησης δύο εξ αυτών σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών του νησιού (ανεύρεση καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, καθώς και κρατήσεις θέσεων σε κέντρα διασκέδασης), εκμεταλλευόμενοι το ευρύ πελατολόγιό τους, προμήθευαν με ναρκωτικά διαφόρων ειδών, όπως κοκαΐνη, ακατέργαστο χασίς και μεθαμφεταμίνη (MDMA), άτομα κυρίως μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως προκύπτει από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης των ναρκωτικών.

Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι η δράση τους εκτεινόταν σε χώρους όλου του φάσματος της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού, δηλαδή σε κέντρα διασκεδάσεως, μπαρ, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης τουριστών και σκάφη αναψυχής, επί καθημερινής βάσης.

Για τον 34χρονο διαπιστώθηκε ότι, πέραν της εμπλοκής του στη διακίνηση των ναρκωτικών, προωθούσε και γυναίκες σε πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες 9,4 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστο χασίς βάρους 8,7 γραμμ., 0.8 γραμμ. μεθαμφεταμίνης, 6.740 ευρώ και 600 δολάρια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 47 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και άλλων συνεργών τους.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία σε τράπεζα, ενώ ο ένας 33χρονος είναι πρώην λιμενικός που και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ναρκωτικά.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, μαστροπεία και αντίσταση κατά της Αρχής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. tanea.gr