Βλάβη του SEA JET 2 εν πλω προς το λιμάνι της Θήρας

  • Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2016 - 13:23

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-ΚΑΤ ''SEA JET 2'' Ν.Π. 10571, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα Νάξου προς λιμένα Θήρας, διαπιστώθηκε βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κύριων μηχανών του.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Μυκόνου προς Νάξο – Θήρα – Φολέγανδρο – Μήλο – Σίφνο - Σέριφο, με συνολικά 217 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος και κατέπλευσε με τη λειτουργία των τριών κύριων μηχανών του στο λιμένα Αθηνιού, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA JET 2'', ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι 104 εκ των 217 επιβατών μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-ΤΑΧ ''SUPER JET'' Ν.Π. 10328 προκειμένου προωθηθούν στους προορισμούς τους, μαζί με άλλους 134 επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αθηνιού.

Πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού κλάσεως από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του ''SEA JET 2''.

Επίσης, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου για περιστατικό  ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΥΗ'' Ν. Πατρών 467, στη θαλάσσια περιοχή 05 ν.μ. Βόρεια της ν. Πάρου, έξωθεν του όρμου Νάουσας, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσε το Τ/Χ ''MIRACLE'' Τ.Σ. 3658 όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος και αφού περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες, τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νάουσας.

Στη συνέχεια, το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΑΘΟΣ'' Ν.Π. 11386 εντόπισε το ακυβέρνητο ''ΕΥΗ'' και το ρυμούλκησε στον όρμο Αγίου Ιωάννη Νάουσας όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΥΗ'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ετικέτες: