Έλεγχοι για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελληνική Αστυνομία

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα αεροδρόμια Μυκόνου, Θήρας και Ρόδου

  • Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2016 - 11:58

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (03 και 04.09.2016) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 36, 36 και 61 ετών, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 22χρονος υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού ο οποίος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού γαλλικού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, μια 36χρονη υπήκοος Συρίας, 30χρονη υπήκοος Αιθιοπίας και δυο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 25 και 23 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών ολλανδικού διαβατηρίων αρχών Ολλανδίας, Γαλλίας και Ιαπωνίας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ελβετία.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, τρεις υπήκοοι Πολωνίας ηλικίας 36, 36 και 61 ετών, γιατί όπως διαπιστώθηκε προέβησαν στην έκδοση καρτών επιβίβασης με σκοπό να προμηθεύσουν με αυτές τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν ηλικίας 23, 23, 26 και 36 ετών προκειμένου να τους διευκολύνουν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση με προορισμό τη Γερμανία και την Τσεχία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.