«Δύσκολο βράδυ» και για τη Σέριφο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, είκοσι λεπτά μετά τις 14:00 και στο νησί της Σερίφου, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Παναγιά Συκαμιά.

Στο σημείο έσπευσαν ένα πυροσβεστικό όχημα, με δύο πενταετείς πυροσβέστες, που είναι και η μόνη πυροσβεστική δύναμη που διαθέτει η περιοχή, και δύο υδροφόρες του Δήμου Σερίφου.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ δυσχαίραναν ιδιαίτερα το έργο των λιγοστών δυνάμεων, τις οποίες συνέδραμαν πλήθος εθελοντών.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η κινητοποίηση, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, δύο αεροπλάνων τύπου Canadair 415, τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αργότερα, περίπου στις 17:00 το απόγευμα, μετέβησαν δύο ακόμη Canadair, τα οποία συνέδραμαν στον περιορισμό της πυρκαγιάς εντός μίας χαράδρας με πλούσια βλάστηση, όπου έχει σταματήσει να αποτελεί κίνδυνο, για τις γύρω περιοχές.

Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, που μεταφέρθηκε από την Ελευσίνα, με ελικόπτερο τύπου Super Puma και το οποίο είχε ειδοποιηθεί από νωρίς και βρισκόταν σε επιφυλακή.

Το δυσκολότερο κομμάτι στις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, αποτελούν οι αναθυμιάσεις από το φυτό «φλόμος», που ανθεί στην περιοχή εντός της χαράδρας, και κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική, λόγω των τοξικών αερίων, που απελευθερώνονται κατά την καύση του.

Η φωτιά βρισκόταν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης σε εξέλιξη, με τους ανθρώπους του Π.Σ. να μιλούν για ένα «δύσκολο βράδυ», παρ’ όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για κατοικίες, εφόσον η πυρκαγιά εγκλωβίστηκε στη χαράδρα.

Ετικέτες: