Συνοδοιπόροι

Θεία λειτουργία υπέρ υγείας των ερασιτεχνών αλιέων πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, πριν από λίγες ημέρες.

Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, π. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, στην εκκλησία που ανεγέρθη από τους ερασιτέχνες αλιείς, ενώ μετά το πέρας της τελετής, ο ίδιος ανάγνωσε και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β'.

Στη λειτουργική σύναξη παρευρέθησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Ερασιτεχνών Αλιέων καθώς επίσης και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Νικολάου.

Ανάμεσα σε άλλα, στο λόγο του Μητροπολίτη τονίστηκε πως: “Η σημαντικότερη κλήση και αποστολή στην ιστορία της ανθρωπότητας έγινε στη λίμνη της Γαλιλαίας και απευθυνόταν σε επαγγελματίες αλιείς..., Η αποστολή τους τώρα, δεν ήταν η αλιεία ψαριών, αλλά ανθρώπων », γι αυτό, “Δίκαια, λοιπόν, η Εκκλησία μας τιμά τους Αγίους Αποστόλους » αλλά και “Δίκαια, και οι ερασιτέχνες αλιείς της Σύρου τους τιμούν ως Προστάτες τους και ανήγειραν τούτο το γραφικό Παρεκκλήσιο προς τιμή τους ».

Στο σύντομο λόγο που εκφώνησε και ο αρχιμανδρίτης, Βενέδικτος Φραγκογιάννης συνηγόρησε στα λόγια του κκ Δωροθέου Β΄ με αφορμή τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου λέγοντας: “Προσβλέπω σε μία δημιουργική, ανέφελη και ακύμαντη συνεργασία και σας διαβεβαιώ ότι οι κατά πάντα συμπαθείς ερασιτέχνες αλιείς θα μας έχουν πάντοτε συνοδοιπόρους και αρωγούς σε κάθε καλό έργο τους και συμπαραστὰτες σε κάθε πρόβλημά τους ».