“Φυλαχτό” η αγάπη του κόσμου

Πανηγυρική και δοξολογική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β΄, με αφορμή την ονομαστική εορτή του.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί καθώς και οι εκπρόσωποι της περιφερειακής και δημοτικής Αρχής αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, που παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό, συμμετέχοντας και συνεορτάζοντας με τον Μητροπολίτη.

Ημέρα συγκίνησης και απολογισμού

Ειδικότερα, ο κκ Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν εκφράζοντας τη συγκίνησή του για τις ευχές των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αισθάνεται αιχμάλωτος της αγάπης τους και πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά που έχει την ευκαιρία να είναι αποδέκτης αυτής της αγκαλιάς που του χαρίζουν οι πιστοί σε έναν τόπο ιδιαίτερο όπως η Σύρος. Για τον ίδιο, όπως ανέφερε στο λόγο του, η ημέρα της ονομαστική εορτής του, αποτελεί ημέρα απολογισμού για όσα ο ίδιος καλείται να προσφέρει στο ποίμνιό του, το οποίο έχει χρέος να καθοδηγεί με σύνεση για να κατανοήσει το Θείο Λόγο. Αμέσως μετά το χαιρετισμό του, ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, π. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, μιλώντας με τα θερμότερα λόγια για τον Μητροπολίτη δώρισε ένα εγκόλπιο εκ μέρους της ενορίας του. Ο κκ Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον ίδιο γι αυτό το δώρο, το οποίο χαρακτήρισε φυλαχτό.

Στη συνέχεια, ευλόγησε τη λήξη των κύκλων της μελέτης της Αγίας Γραφής που πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και των πνευματικών συναντήσεων των ενηλίκων του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ενώ τέλεσε και τρισάγιο για την επέτειο της εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτη Σύρου κυρού Φιλαρέτου. Τέλος, μεταβαίνοντας στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων, εγκαινίασε το κωδωνοστάσιο με τη συμμετοχή του προέδρου των Ερασιτεχνών Αλιέων. Αξίζει να σημειωθεί πως, ιδιαίτερη παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις αποτέλεσαν το χορευτικό τμήμα της Ποσειδωνίας, “Η σοφία της παράδοσης” αλλά και η πολυφωνική χορωδία του Αγίου Νικολάου.