Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Τήνο

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή δίνουν μία μοναδική συναυλία

Το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά στην Τήνο, με τη συναυλία “Παρακαλώ σε Παρθένε” με πρωτοβουλία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρόκειται για έναν σημαντικό καλλιτεχνικό θεσμό, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, στην Τήνο θα παρουσιαστεί η συναυλία με τη συμμετοχή του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή την Κυριακή στις οκτώ και μισή το βράδυ στα σκαλιά της Μεγαλόχαρης.

Σημειώνεται πως, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και το Ίδρυμα Ευαγγελίστριας και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Παραδοσιακά τραγούδια και ύμνοι

Το εν λόγω Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, “την Τέχνη του Θρησκευτικού Μέλους της Ελλάδας αλλά και των Ορθοδόξων Λαών και θα λαμβάνει χώρα σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα, σε επιλεγμένες ημερομηνίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους”.

Πρώτος σταθμός της νεοσύστατης δράσης του πρόκειται να είναι η Τήνος, όπου θα παρουσιαστεί συναυλία αφιερωμένη στη Μεγαλόχαρη, με τον διεθνούς φήμη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο και την καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή.

Στο ρεπερτόριο θα περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος από τα παραδοσιακά τραγούδια και τους ύμνους που περιέχονται στο μεγαλύτερο μουσικό έργο για την Παναγία, έκδοσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη Νεκταρία Καραντζή, το πρώτο μέρος του οποίου θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Σταθμό (89,5 FM).