Μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β' για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

"Καλή πρόοδο στα γράμματα και την αρετή"

“Καλή σχολική χρονιά” εύχεται στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους καθηγητές και διδασκάλους των νησιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου. Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Κύθνου. Σερίφου, Κιμώλου, Σικίνου και Φολεγάνδρου, Δωρόθεος Β'.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του:

“Αξιότιμοι κ.κ. Εκπαιδευτικοί και αγαπητά μου παιδιά,

Ένα νέο Σχολικό Έτος αρχίζει σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθῆκες γιά την Πατρίδα μας και τον καθένα μας χωριστά.

Συνθήκες δύσκολες, πού σηματοδοτούν, όμως, και την ευθύνη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και άσβεστη τη φλόγα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ιδανικών του Ελληνισμού και των σωτήριων αληθειών του Χριστιανισμού.

Είναι η φλόγα της παιδείας, που θα θερμάνει τις ψυχές μας με αισιοδοξία, αγωνιστικότητα, υπομονή, εργατικότητα, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα, θα φωτίσει την πορεία του Έθνους μας και θα μας αποκαλύψει τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

Χαιρετίζουμε σήμερα με αγάπη και τιμή όλους τους εκπαιδευτικούς της επαρχίας μας και, συμμεριζόμενοι τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, τους καλούμε να αφουγκρασθούν τις μνήμες και τα μηνύματα της ιστορίας του Γένους μας και την αγωνία της εποχής μας και να δώσουν στα παιδιά μας το μήνυμα της ελπίδας και της δημιουργίας, και ολοθύμως τους ευχόμαστε δύναμη και φωτισμό από το Θεό, ώστε πάντοτε να βιώνουν πλούσιες τις πνευματικές ικανοποιήσεις από το ιερό και επίπονο έργο της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών μας και τη θεμελίωση ενός καλύτερου μέλλοντός μας.

Με στοργή και αγάπη πατρική στρεφόμαστε σήμερα και προς τούς αγαπημένους μας μαθητές και μαθήτριες!

Παιδιά μου!

Σ’ αυτή την όμορφη και συχνά κουραστική πορεία σας προς τη γνώση, θα μας έχετε πάντα βοηθό και συμπαραστάτη.

Να είστε σίγουροι ότι, παρακολουθώντας τα μαθήματά σας με συνέπεια, υπομονή, επιμονή και εργατικότητα, θα γίνετε πολύ καλύτεροί μας!

Ὁ Κύριος να ευλογεί τις επιδιώξεις σας, να καρποφορεί τούς μόχθους σας και να σας προστατεύει από κάθε κακό και από κάθε κίνδυνο.

Καλή πρόοδο και προκοπή στα Γράμματα και στην αρετή!"