Στο Νεώριον Σύρου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ στο ναυπηγείο Νεώριον Σύρου όπου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ Δωρόθεο Β΄, συνάντησε εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων με τους οποίους και συνομίλησε για το ναυπηγείο, δεσμευόμενος ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά τους και να ξεπεραστούν εμπόδια για την υπόθεση των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Στα γραφεία του εργοστασιακού σωματείου ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την πορεία του ναυπηγείου και των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνονται με καθυστέρηση έξι μηνών, αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να κρατηθεί εν λειτουργία το Νεώριον, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την εργατικότητα, τη δύναμη και την επιμονή τους, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι “μεταβάλλουν το ατσάλι σε πνεύμα”. Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός στον αγώνα που πραγματοποιεί ο κκ Δωρόθεος Β΄, ώστε να ανακουφιστούν οι οικογένειες των εργαζομένων.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Μακαριώτατος ξεναγήθησε στους χώρους του ναυπηγείου, συνομίλησε με εργαζομένους προσφέροντας ως δώρο έναν σταυρό στα μικρά παιδιά εκείνων που επισκέφθηκαν το χώρο για να τον δουν, ενώ τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, δηλώνοντας βαθύτατα συγκινημένος.

Από την πλευρά του και ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν αλλά και συμμετείχαν με κάθε τρόπο στο σύνολο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, ευχαριστώντας παράλληλα τον Αρχιεπίσκοπο για την ανταπόκρισή του - στο ιστορικό για το νησί - κάλεσμα.