Υποδοχή του νέου έτους στις δύο Επισκοπές της Σύρου

Επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος τελέσθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'.

Ευχές για ανάπτυξη και ευημερία

Μετά το πέρας της δοξολογίας, όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, ο κ. Δωρόθεος, αφού προχώρησε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ναού, ευχήθηκε το 2014 να είναι έτος επανασυνδέσεως όλων με το Χριστό, χωρίς τον Οποίο καμία προσπάθεια δεν μπορεί να τελεσφορήσει. Επιπλέον ευχήθηκε να είναι έτος ανάπτυξης και πάταξης της ανεργίας, η οποία πλήττει περισσότερο τους νέους ανθρώπους, έτος λιγότερων και δικαιότερων φόρων για όλους, και ιδιαίτερα για την Εκκλησία και τα Ιδρύματά Της, τα οποία προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο χωρίς Κρατική βοήθεια και τέλος, έτος, που θα εξαλείψει τη θλίψη από τα πρόσωπα των ανθρώπων και θα τους προσδώσει το χαμόγελο της αισιοδοξίας και της δημιουργίας.

“Η ειρήνη φυτεύεται και καλλιεργείται”

“Το πνεύμα αδελφοσύνης είναι το θεμέλιο για την αποκατάσταση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και των ανθρώπων” υπογράμμισε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για το 2014, που τελέστηκε στον Ι.Ν. Παναγίας του Καρμήλου στην Άνω Σύρο. Με αφορμή τη 47η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο κ. Παπαμανώλης επεσήμανε την ανάγκη για παγκόσμια αδελφοσύνη, εξηγώντας πως η Ειρήνη δεν φυτρώνει σαν τα αγριολούλουδα, αλλά φυτεύεται και καλλιεργείται και έτσι μόνο αναπτύσσεται.

Στην πολυετή συμπόρευση των δύο Εκκλησιών της Σύρου αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β', εκφράζοντας ταυτόχρονα τα ευγενή αισθήματά του προς τον κ. Παπαμανώλη ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στη διδασκαλία του Λόγου του Θεού.

Ετικέτες: