Όταν το «σχήμα» ασχημονεί

Όταν το «σχήμα» ασχημονεί

  • Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2014 - 06:10

Όταν η δημοσιογραφική κάλυψη ενός θρησκευτικού γεγονότος γίνεται αιτία ειρωνικού σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα από ιερέα, είναι γεγονός που δείχνει τον τρόπο που πλέον ασκείται η ιεροσύνη.

Η «Κοινή Γνώμη», όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα νησιά των Κυκλάδων και πόσο μάλλον στη Σύρο, προσπαθεί να τα προβάλει, χωρίς ουδέποτε, όπως έχει αποδείξει, να τα ακυρώνει ή να τα αγνοεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το σκεπτικό κινούνται και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, όπως έπραξαν και στην κάλυψη του εορτασμού της Αγίας Δωρεάς που τελέστηκε στον ενοριακό ναό της Ευαγγελίστριας στην Ερμούπολη.

Πληροφοριακά να αναφερθεί ότι για την τέλεση της εορτής, δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση εκ μέρους της επισκοπής, όμως η εφημερίδα παραβλέποντας αυτό το γεγονός έσπευσε να το καλύψει.

Το σχετικό κείμενο συντάχθηκε βάσει των όσων αναφέρθηκαν επί τόπου προς την υπογράφουσα το άρθρο δημοσιογράφο, η οποία και τα κατέγραψε.

Σε ειρωνικό σχολιασμό προχώρησε ιερέας του συγκεκριμένου δόγματος, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναρτάται η εφημερίδα, χωρίς όμως να γίνει έκδηλη η πρόθεση της παρέμβασης του, πέραν της οφθαλμοφανούς προσπάθειας του, λοιδωρίας της γράφουσας.

Χωρίς να αιτιολογήσει την απρεπή, κυρίως για την ιδιότητα του, συμπεριφορά, αρκέστηκε σε σαρκαστικό σχολιασμό που προσβάλλει τόσο τους πιστούς που εμπράκτως ενέκριναν το συγκεκριμένο άρθρο όσο και την φιλότιμη προσπάθεια της δημοσιογράφου.

Σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μαζί του, δεν επισημάνθηκε εκ μέρους του το σημείο διαφωνίας του, ενώ όπως παρατηρήθηκε ο εν λόγω ιερέας δεν ευρισκόταν καν μεταξύ των ιερέων που τελούσαν τον εορτασμό.

Καλή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ιερέων και βηματισμού τους αναλόγως των ρυθμών της εποχής, όμως ακόμα καλύτερη η τήρηση της αξιοπρέπειας και ο σεβασμός πρωτίστως του σχήματος τους.

Ετικέτες: