Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Τήνο

Η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας εορτάσθηκε στην περιοχή Σμόβολο της Τήνου με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β'.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο Ιερό Ναό. Πριν το πέρας της ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Ιάκωβο Φώσκολο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του χωρίου Δύο Χωριά όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και την μόνιμη Επιτροπή, τους Εφημερίους και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου, Τριαντάρου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.

Πλήθος ευλαβών χριστιανών συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, ο Προέδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ' εσπέρας.